MUĞLA ODALARI VE BORSALARI 37'İNCİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Geleneksel olarak düzenlenen Muğla Odaları ve Borsa müşterek toplantısının 37’incisi Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın katılımıyla Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde  gerçekleştirildi. Toplantıda turizm kenti olarak Muğla ilinin sorunları ve kamudan beklentiler gündeme alındı.

Açılış konuşmalarının ardından, Oda/Borsa temsilcileri söz alarak gündeme ilişkin aktarmak istedikleri sorun ve görüşleri dile getirdiler.

Borsamızı temsilen  Yönetim Kurulu Başkanımız Hurşit Öztürk şunları kaydetti: “İlimiz için turizm kadar tarım da önemli. İlimizde faaliyet gösteren büyük işletmelerimiz büyük oranda büyük illerin vergi dairelerine kayıtlı oldukları için gelir vergisinden faydalanamıyoruz. Coğrafyamız sınırlı ama buna rağmen tarımda yetersiz kalıyoruz. Borsa olarak son hamlemiz gıda analiz laboratuvarı kurmak. 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmete geçmesini amaçlıyoruz. Tarımda arıcılık, örtü altı üretimde narenciye sebze, zeytinyağı, hayvancılık gibi her alanda sorunlarımız var. Hep birlikte bu sorunlar için çalışıp sonuca ulaştıracağız. Zeytinyağının en büyük sorunu tağşiş. Tüm sektörlerde işçi ya da çalışan sorunu var. Planlı tarım olmadıktan sonra üretim de yeterli olmuyor. Akıllı tarım ve su kontrollü su tüketimi ile topraklarımızın verimli şekilde işlenmesi gerekiyor.”

Toplantının sonunda konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, sorunların tümünü dinlediğini, bunların çözümü noktasında el birliği ile çalışacaklarını kaydetti.