ESKİ ÇAĞDA ZEYTİNYAĞI VE ŞARAP ÜRETİMİ, KIRSAL YERLEŞİMLER, KENTSEL MERKEZLER VE TİCARET SEMPOZYUMU, BODRUM’DA BAŞLADI.

Eski Çağda Zeytinyağı ve Şarap Üretimi, Kırsal Yerleşimler, Kentsel Merkezler ve Ticaret Sempozyumu, Bodrum’da başladı.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Ticaret Odası ve Karya Kültür ve Eğitim Vakfı destekleriyle düzenlenen sempozyuma Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Meclis Başkanı Uğur Özen ve Meclis Üyesi Levent Zeybek katıldı.

11 ülkeden 71 bilim insanın katıldığı sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, 2008 yılında Mersin’de “Antik Çağda Anadolu’da Zeytinyağı ve Şarap Üretimi” ve ardından 2011 yılında İzmir Urla’da “Antikçağ’da Doğu Akdeniz’de Zeytinyağı ve Şarap Üretimi” konulu iki Uluslararası sempozyum gerçekleştirildiğini ve sunulan bildirilerin iki ayrı kitap ile tanıtıldığını belirtti.

26 Kasım tarihine kadar sürecek sempozyum, bilim insanlarının katıldığı oturumlarla devam etti.


Paylaş: